Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-11-2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-11-2008

Η 3η Γιορτή Τσίπουρου Ιδας

γίνεται θεσμός συνεργασίας

Την Κυριακή, 30 Νοε 2008, στις 10.00, στα καζάνια του Παραγωγού Νιβουρλή, στην Ίδα του Δήμου Εξαπλατάνου (δίπλα στην Αριδαία του Νομού Πέλλας), ο Τρύφων Νιβουρλής με το γιο του Γιάννη Νιβουρλή και τη συνεργασία του ΑγρΟραμα, δημιούργησαν μια μικρή πλατφόρμα ανάπτυξης τοπικών συνεργασιών.

Στην 3η Γιορτή Τσίπουρου, συνεργάζονται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Εξαπλατάνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ίδας «Ίων Δραγούμης», το αγροτικό χωριό ΑγρΟραμα αλλά και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων διακρίνουμε τον Χρήστο Παπαδόπουλο (Μυλοπόταμος - παραδοσιακά ζυμαρικά), τον Στέλιο Τσεντεμίδη (Ριζοχώρι - τουρσιά, κομπόστες, σάλτσες), τον Γιώργο Σούδη (Προμάχοι - γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες), τη Γεωργία Κύργου (Γρεβενά – μανιταροπροϊόντα), η Αναστασία Κουκουλιάτα (Σιάτιστα – είδη από γούνα), η Κλεονίκη Ζωίδου (Άνω Πορρόια – ξύλινα χρηστικά αντικείμενα), ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος (Σιάτιστα – χρηστικά γουναρικά), ο Δημήτρης Δημητρίου (Παραδοσιακός Ξυλόφουρνος Ίδας), ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Πολυκάρπης, τα «χάλκινα» της περιοχής Αλμωπίας «Οι Χρυσοδάκτυλοι» και η Λυδία Χατζηνούσιου (Ακαδημία Ελληνικών Ολιστικών Εφαρμογών).

Ο κ. Γιάννης Νιβουρλής δήλωσε: «Καινοτομώντας κάθε χρόνο, φέτος φέραμε την Ακαδημία Ελληνικών Ολιστικών Εφαρμογών για να επιδείξει τεχνικές και εφαρμογές της ρεφλεξολογίας με ελληνικά βότανα και κυρίως αξιοποίηση μελιού, ελαιολάδου και τσίπουρου.

Η επίδειξη της Eco Vision θα γίνει από τους εκπροσώπους της κα Λυδία Χατζηνούσιου και κα Μαριαλένα Σουπιώνη, το Σάββατο βράδυ, στις 8μμ. στα καζάνια του Παραγωγού Νιβουρλή. Είναι μία προσφορά προς τους ξενοδόχους της περιοχής μας».

Ο κ. Ανδροκλής Γιάτσογλου, συντονιστής του ΑγρΟραμα, είπε: «Ο ιαματικός τουρισμός και ο θερμαλιστικός τουρισμός αποκτούν μία διαφορετική διάσταση τα τελευταία χρόνια στην οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών υγείας και ευεξίας. Η Ακαδημία Ελληνικών Ολιστικών Εφαρμογών είναι μία δραστηριότητα από τις πολλές του εκθεσιακού επιδεικτικού αγροτικού «χωριού» ΑγρΟραμα».

Το ΑγρΟραμα έχει μετάσχει σε 37 εκθέσεις και οι «συγχωριανοί» του είναι περίπου 100 παραγωγοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και πάροχοι υπηρεσιών με βάση τον τοπικό παραδοσιακό πολιτισμό.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382




Δεν υπάρχουν σχόλια: